Hoek van Holland heeft primeur: vuurtoren met led-verlichting


In Hoek van Holland vindt een bijzondere expositie plaats. Tijdens deze tentoonstelling zal het Kustverlichtingsmuseum een symbolische primeur tonen aan de bezoekers: de eerste vuurtoren verlicht door led-lampen. Het kunststukje werd gerealiseerd door Helma Vlemmings.

In een vuurtoren in Hoek van Holland vindt men het Kunstverlichtingsmuseum, verdeeld over maar liefst acht verdiepingen. Hier kun je je ogen uitkijken met alle rekwisieten en voorwerpen die met verlichting te maken hebben. Het museum heeft niet alleen moderne instrumenten uit de 21e eeuw, maar ook traditionele lichtobjecten die voor de zeevaart werden gebruikt. Het museum biedt nu voor de tweede keer een podium voor zelfstandige kunstenaars om hun kunsten te vertonen. Het passende thema Licht heeft voor een boeiende expositie gezorgd, waar onder andere led-verlichting in wordt gebruikt.

De kunstenaar Frans Room heeft bijvoorbeeld tekeningen, schilderijen en etsen gemaakt waarin diverse lichtbronnen een hoofdrol spelen. Ook zijn in de toren lichtinstallaties van zijn hand te vinden: dit zijn kasten waarin spiegels en licht samenwerken om een indrukwekkend schouwspel te creëren.

Voor de bezoekers die meer met fotografie hebben, is het werk van conceptueel fotograaf Florian Cats te bezichtigen. Met zijn surrealistische foto’s probeert hij mensen aan het denken te zetten over onder andere het contrast tussen kwetsbaarheid en schoonheid.

Comments zijn uitgeschakeld.